Gilla oss

Gilla oss på facebook för att få fler nyheter.

 
 

Kontakta oss

Vill du ha mer information om oss eller om våra sängar?

Tveka inte att kontakta oss per telefon eller e-mail.

  +46 8 767 67 10
  butik@bedfactorysweden.se

Vanliga frågor - FAQ

Här visar vi de vanligaste frågorna som vi får. Har du någon annan fråga? Tveka inte att kontakta vår kundtjänst.

För frågor om leverans, öppet köp, garantier och betalning se våra köpvillkor.

Kan man prova och titta på produkterna någonstans innan köp?

Ja, i dagsläget väljer nämligen många hotell våra sängar. Vi tror att det är för att vi tillverkar sängar med hög komfort och där varje komponent är av högsta kvalitet. Och vad är väl ett bättre showroom för en säng än ett hotell? I ett hotellrum kan du provsova en säng en hel natt innan du bestämmer dig för att köpa den. Kanske har just du hittat hit efter att ha bott på ett hotell med våra sängar? Om inte – följ länkarna till våra referenshotell (i den översta menyraden) för att se var du kan provsova våra sängar.

Vi har dessutom ett showroom på Gärdet i Stockholm dit du alltid är varmt välkommen att prova och titta på våra produkter.

För att du som kund inte ska känna dig orolig för att beställa en säng från oss så erbjuder vi alltid 14 dagars fri returrätt på alla våra varor. Det innebär att du efter att ha fått hem din vara har 14 dagar på dig att titta, känna och ligga på den för att känna efter om det är just den produkten du vill ha. Om du sedan känner att du vill byta eller returnera din vara så hjälper vi dig självklart med detta. Viktigt är dock att sängen vid en eventuell retur ska vara i väsentligt oförändrat skick, det vill säga att den fortfarande har kvar skyddsplasten runt madrasserna.

Hur väljer jag rätt säng?

Att köpa en ny säng är en stor investering. Sängen har stor betydelse för såväl din hälsa som ditt välbefinnande. Därför är valet av säng mycket viktigt. Vad ska man då tänka på?

Längd och bredd på din säng

En av de första sakerna man måste bestämma är storleken på sängen. Hur många ska sova i den? En eller två personer? Ett barn eller en vuxen? Är man två vuxna personer är den vanligaste storleken 180x200 cm men beroende på hur lång man är så kan längden på sängen beställas i både 210 och 220 cm. Har man dessutom barn som sover i sängen så kanske man vill ha en California King Size säng, dvs 210 cm bred säng.

Hårdhet och typ av säng

Sängens hårdhet styrs av hur grov den ståltråd är som används i de individuellt avlastande spiralerna i sängen. När det kommer till att välja hårdhet utgår man från kroppens form och vikt. Lätta personer bör i regel välja mjukare sängar och tyngre bör välja fastare. Delar du säng med någon bör ni se till att passa ut var sin sida efter egen vikt och känsla. Det går att individanpassa både kontinentalsängar och ramsängar. En kontinentalsäng är ett optimalt alternativ om man vill ha en dubbelsäng som känns helt jämn. De olika sidorna kan ha individuell fjädring och hårdhet men den blir inte fastare i mitten som det lätt blir om man väljer två olika rammadrasser med en gemensam bäddmadrass ovanpå.

Madrasser och ramsängar är uppbyggda på olika sätt. På högkvalitativa varianter såsom på samtliga varianter som säljs i denna webshop är fjädrarna separat inpackade i en påse, s.k. pocketspiraler. Spiralerna, omslutna av slitstarkt tyg, ger stöd punkt för punkt. Det innebär att rörelserna på ena sidan av sängen inte påverkar resten av sängen. Det motverkar även ljudet av sänggnissel.
Ramsängarna är konstruerade av slitstarka material med god luftväxling. God ventilation är viktigt för hygienen - en torr madrass motverkar kvalsterbildning.

 

Är du osäker på vilken säng som passar just dig bäst kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig. Vi är utbildade och kan ge tips och goda råd i ditt val av säng.