Produkter Produkter Konto Konto Lista Lista Kassan Kassan

VI HAR BYGGT SÄNGAR I ÖVER 100 ÅR

Familjen Falk byggde sin första säng redan för över hundra år sedan. Då var det vår sängkonstruktör Håkan Falks farfar, Patrik, som byggde en kombinerad säng och soffa till sig och sin familj i slutet av 1800-talet utanför Orsa i Dalarna.

Sängen bestod uteslutande av ädlaste naturmaterial. Madrassen var stoppad med hästtagel, lin och bomull och vilade på tvärliggande träribbor av tall från Orsa Finnmark vid Noppikoski.

Nästan sjuttio år senare bestämde sig Patriks sonson Håkan att flytta till Stockholm för att studera på Kungliga Tekniska Högskolan. Den enda möbeln Håkan fick med sig var farfars gamla säng som han skulle bli tredje generation att sova i.

Ingen kunde då ana att Håkan Falk efter avslutad ingenjörsexamen skulle bli just sängbyggare. 1993 startade Håkan och hans fru Eva det företag som ligger till grund för det som idag heter Bed Factory Sweden.

 
BED FACTORY SWEDEN IDAG
 

Idag tillverkar Bed Factory Sweden alla typer av sängar - ramsängar, kontinentala- och ställbara sängar. Grundprincipen är maximal komfort och kvalité med de modernaste materialen som finns på marknaden. Naturmaterialen är idag fortfarande desamma som för hundra år sedan -ull, bomull och ribbor av tall. Andra material har ersatts av nya moderna material såsom Talalaylatex samt individuellt fjädrande pocketfjädrar av härdat stål. Extrakudden under huvudet vid sängläsning har ersatts av en motor som ljudlöst och trådlöst justerar upp hela ryggen om man väljer en ställbar säng. Idag anpassas sängens fasthet efter kundens önskemål. Bäddmadrassen har förfinats med en svalare sommarsida, klädd med bomull och en varmare vintersida, klädd med ull. Allt för att ge så behaglig sömn som möjligt anpassad till de olika årstiderna.

Vår filosofi är fortfarande densamma som Patriks - att bygga en säng som är så komfortabel som möjligt. Alla våra sängar är av högsta kvalité och byggs för hand av våra yrkeserfarna och välutbildade sängbyggare i egna produktionsanläggningar. På våra sängar till privatpersoner och hotell vågar vi stolt lämna 25 års garanti för ett tryggt och långsiktigt köp.